fbpx
Select Page

Što dosad znamo o Play Stationu 5?

by | 27.01.20.

  1. je godina, što znači da ove godine izlazi PS5. Dok nestrpljivo čekamo launch, donosimo što je do sada potvrđeno o PS5.
Sony na kapaljku daje informacije o novoj verziji konzole. Za očekivati je da će biti kao i sa prošlom verzijom, a to je da će na E3 2020 summitu obznaniti više detalja.

Što je dosad potvrđeno?

Kompatibilnost sa PS4 naslovima je definitivna. PS4 i PS5 imaju sličnu unutarnju arhitekturu pa je ovakva kompatibilnost logična.

Sony je prilično otvoren kad se radi o procesoru i grafici. Tako će PS5 biti naoružan AMD čipom zasnovanim na Ryzen tehnologiji treće generacije. Imat će 8 sedam-nanometarskih Zen 2 jezgri i podržavati će 8K gameplay i PSVR. Grafiku će pokretati custom verzija Radeon Navi linije. Vrlo važno je da će hard disk biti SSD, što će ubrzati load time. Isto tako sadžavat će čitač diska, za razliku od npr.  Xbox One S All-Digital Edition konzole koja je potpuno digital.

PS5 će podržavati 4K rezoluciju na 120 MHz što će biti super ako ćete imati takav televizor.

Još jedna bitna inovacija odnosi se na kontroler. Dvije su novosti. Prva  je poboljšan taktilni feedback (haptic feedback) sa poboljšanim taktilnim osjetima kao što su tutnjava i drhtanje, tako da korisnici mogu bolje osjetiti što se događa u igri. Druga adaptacija su prilagodljive L2 i R2 tipke koje će se moći customizirati, tj. moći će se namještati otpor same tipke (što će, primjerice, biti korisno kod potezanja luka i strijele i sl.).

CIJENA?
Cijena još nije objavljena, ali nadamo se da je Sony nešto i naučio na grešci koju su napravili sa PS3.

Dosad poznate specifikacije nove PS5 konzole daju zaključiti kako se ponovno radi o skoku koji Sony radi sa svakom verzijom. Jedva čekamo novu konzolu i držmo fige da ne košta više od 400 USD.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga:
Možda te zanima