fbpx
Select Page

Shut up and take my money: Gravity Industries Jet Pack

by | 20.09.20.

Gravity Industries je uspio. Richard M. Browning ostvario je svoj životni san da proizvede Jet Pack.

Jet Pack (poput onoga iz Duke Nukema) više nije nedostižan san, a to možemo zahvaliti britanskom izumitelju Richardu M. Browningu. 

Ovaj 41-godišnji britanac, nositelj nagrade Guinnessove knjige rekorda, nazvao je svoj Jet Pack Daedalus Flight Pack (u prijevodu Dedalova oprema za letenje), a stekao je popularnost još 2017. kad ga je Richard pokazao svijetu. 

Sastoji se od 5 potisnika na rukama, stopalima i leđima raspoređenih tako da (očito) uspješno mogu održavati odraslog čovjeka u letu.

Guinnessov rekord postignut je letenjem brzinom od 136,891 km/h 2019. godine u pokaznom preletu kod Brighton Palace Pier-a.

Jet Pack pogoni dizel ili kerozin, dužina leta je između 5-10 minuta, a težina ovog proto Iron Man odijela je 27 kg. 

Richard je prije nego je postao izumitelj radio kao trgovac naftom, što mu je omogućilo da prikupi dovoljno novca da se može baviti ovakvom ludorijom.

Jednom prilikom je izjavio da je tek u kasnim tridesetima odlučio krenuti za svojim životnim snom − izumiti potpuno funkcionirajući Jet Pack koji može podići odraslog čovjeka sa zemlje i što je još bitnije, sigurno i kontrolirano ga spustiti natrag.

Britanac svoj Jet Pack konstantno poboljšava i razrađuje pa trenutno u “garaži” ima još električnu i heavy lift verziju. 

Gravity Industries Jet Pack možete kupiti za 446.000,00 američkih dolara, a cijena najma nije javno objavljena.

Moćno, ali skupo.

Izvor: The Daily Mail, Digital Trends, Gravity.co

Foto: Instagram

Sviđa ti se članak? Podijeli ga:
Možda te zanima