fbpx
Select Page

Recepti s kojima ćete očarati vašu bolju polovicu

by | 05.10.20.

Donosimo nekoliko brzih i kvalitetnih recepata s kojima ne možete promašiti. Pokrili smo sve − od predjela do deserta.

Vremena se mijenjaju, a zajedno s njima i uloge u kuhinji. Istraživači Sveučilišta u Michiganu ustanovili su da muškarci danas provode tri puta više vremena u kuhinji nego 1970. godine. Zašto kuhinja danas izravno parira garaži ili radioni? Naime, razloga je mnogo, a neki od njih su zabavni kuhinjski gadgeti poput blendera, kulinarske emisije i chefovi poput Jamie Olivera međutim jedan razlog je dominantan – impresioniranje ženskog spola. Žene zaista vole muškarce koji znaju kuhati ukusna jela, a nerijetko kuhanje navode kao jednu od najpoželjnijih osobina kod muškaraca. Ako slučajno još uvijek nemate iskustva u kuhinji, vrijeme je da otkrijete vaše skrivene talente. U nastavku vam donosimo nekoliko jednostavnih recepata s kojima ćete sigurno koračati prema tituli masterchefa jer ljubav zaista ide kroz želudac.

SALATA S PILETINOM (CEZAR)

Salata s piletinom ili popularno zvana Cezar salata, zaista privlači svako nepce. Uz samo nekoliko sastojaka i malo dobre volje dobit ćete zdrav i hranjiv obrok.

SASTOJCI: 

400 grama pilećih prsa, 

300 grama cherry rajčica, 

200 grama feta sira, 

zelena salata, 

kukuruz, 

limunov sok, 

maslinovo ulje, 

sol i začini po želji.

Pileća prsa nasjeckajte na sitne kockice i popržite ih na tavi sa zagrijanim uljem nekoliko minuta dok ne poprime jednoliku zlatnožutu boju. Svo povrće i feta sir izrežite na manje komadiće te pomiješajte u zdjeli. Dodajte poprženu piletinu, kukuruz, začinite i zalijte maslinovim uljem. Salata je spremna za posluživanje! Po želji uz nju možete servirati tost, dvopek ili kruh. 

TJESTENINA S TUNOM

Tko može odoljeti tjestenini s tunom i povrćem? Ovaj brzinski obrok možete poslužiti i topao i hladan, a on će neovisno o tome biti zaista ukusan.

SASTOJCI: 

2-3 konzerve tune u ulju, 

400 grama tjestenine, 

cherry rajčice, 

maslinovo ulje, 

aceto balsamico, 

zelene masline, 

sol i mediteranski začini.

Tjesteninu skuhajte u prokuhanoj vodi po uputama s pakiranja (najčešće 9-12 minuta) te procijedite (bez ispiranja hladnom vodom). Ostavite nešto vode od tjestenine sa strane, kako biste je kasnije dodali u tavu sa šalšom. Masline i cherry rajčice prerežite na pola te ih zajedno s komadićima tune kratko popržite na tavi s maslinovim uljem. Dodajte aceto balsamico, sol te mediteranske začine po želji. Dodajte vode od kuhanja tjestenine po vašoj želji (ona će cijelom jelu da ti bolju teksturu i aromu) te sve još dvije minute uz miješanje popržite (samo toliko dok se voda ne reducira). Sve dobro promiješajte i servirajte. 

ČOKOLADNI SOUFFLE

Vrijeme je za desert, zar ne? Čokoladni souffle naš je omiljeni izbor. Samo pet sastojaka i oko pet minuta pečenja. Zvuči nemoguće, ali zaista je tako.

SASTOJCI: 

4 jaja, 

220 grama čokolade za kuhanje, 

250 grama margarina, 

160 grama šećera, 

120 grama glatkog brašna.

Već na samom početku možete upaliti pećnicu da se zagrijava na 230 stupnjeva jer je priprema sastojaka kratka. Margarin i čokoladu za kuhanje izlomite na kockice i istopite u lončiću miješajući na laganoj vatri. U drugoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom i brašnom pa zatim u istu posudu dodajte otopljenu čokoladu. Sve sastojke dobro sjedinite mikserom. Dobivenu smjesu ulijte u kalupe za muffine ili u posudice za souffle te pecite SAMO 5-6 MINUTA u prethodno zagrijanoj pećnici. Topli souffle poslužite uz sladoled od bourbon vanilije i uživajte u ovoj poslastici.

KOLAČ S JOGURTOM I VIŠNJAMA

Ako ipak raspolažete s nešto više vremena i volite voćne deserte, slijedi recept za ukusan kolač s jogurtom i višnjama. Za određivanje svih mjera, trebat će vam samo jedna šalica.

SASTOJCI: 

1 šalica šećera, 

1 šalica jogurta, 

1/2 šalice ulja, 

2 šalice glatkog brašna, 

1 prašak za pecivo, 

1 jaje, 

višnje iz kompota (ili svježe, ako je sezona), 

šećer u prahu.

Jaje i šećer izmutite mikserom tri minute, zatim u posudu dodajte brašno, ulje i prašak za pecivo te miksajte oko pet minuta. Zagrijte pećnicu na 130 stupnjeva te lim za pečenje premažite margarinom i pospite s malo brašna. Izlijte smjesu u lim, a nakon toga na vrh stavite ocijeđene višnje. Pecite pola sata u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Nakon što kolač izvadite iz pećnice, pričekajte da se malo ohladi pa ga pospite šećerom u prahu. 

 

Piše: Doris Mandić

Izvor: volim-meso.hr, 24 sata, coolinarika.com

Foto: Pixabay, Canva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga:
Možda te zanima
– 7 najjačih piva ikad –

– 7 najjačih piva ikad –

Svaki od ovih sedam piva na listi je dovoljno jako da nakon samo jedne boce kažete svojoj djevojci istinu kada vas pita izgleda li debelo u novim hlačama.