fbpx
Select Page

Luksuzni G-Shock Shougeki-Maru: sat za samuraje i one koji se tako osjećaju

by | 28.08.20.

Svaki sat je jedinstven zbog toga što je okvir sata ručno rezbaren.

Inspiriran je samurajskim kabuto kacigama. Kabuto kacige nosile su se u bitku i bile su poznate po jedinstvenoj estetici koja simbolizira snažna samurajska uvjerenja i moralni kodeks. 

Za izgled sata odgovorni su majstori Masanao Kikuchi i Masao Kobayashi. Svaki okvir sata ima na sebi mitskog plavog zmaja koji je napravljen ručno, što znači da je svaki Shougeki-Maru poseban na svoj način.

Smeđa i plava boja rezultat su posebnog procesa otvrdnjavanja titanija, a završno tretiranje okvira visokom temperaturom ostavlja jedinstveni uzorak efekta kristalizacije i dodaje ekstra zaštitu protiv abrazije. Ovaj ulašteni ljepotan bit će limitiran na seriju od samo 400 primjeraka.

Otporan je na vodu do dubine od 200 metara i ima mogućnost pokazivati točno vrijeme u 29 vremenskih zona. Može se puniti i na solarne ćelije, a u štedljivom načinu rada baterija će trajati do 18 mjeseci. Povezivanje sa smartphoneima pomoću bluetootha i automatska kalibracija vremena pomoću radiovalova više nisu neočekivane novosti, nego se svrstavaju u uobičajeni standard za G-Shock.

Nama posebno drag element su narukvice koje su kovane posebnom metodom (koristeći pijesak), da bi se dobila hrapava tekstura koja na opip podsjeća na hrđu. Naravno, riječ je o iznimno kvalitetnom čeliku koji neće zahrđati niti za 100 godina.

Cijena će biti pišljivih 9.750 američkih dolara kad se kroz sljedećih nekoliko tjedana pojavi na tržištu. Za očekivati je da će na sekundarnom tržištu (kad se svi modeli razgrabe) cijene biti i višestruko više, prije svega radi brojnih kolekcionara i G-Shock entuzijasta koji će tek kasnije pasti na testu racionalnosti i pošto-poto pokušati pribaviti ovog filigranskog samurai grubijana.

Izvor: g-shock.sg, hypebeast.com

Foto: Casio, screen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga:
Možda te zanima