fbpx
Select Page

Upravo je izašao NOVI iPhone SE 2020

by | 15.04.20.

Apple u vrijeme krize izlazi s najjeftinijom SE verzijom svog pametnog telefona.

Od danas je novi iPhone službeno u fazi pretprodaje.

Novi iPhone SE 2020 dolazi u aluminijskom kućištu s A13 Bionic čipom koji pokreće i najjače iPhone modele poput jedanaestice. Imat će integriranu Touch ID tehnologiju koja će biti korisna i za Apple Pay. Otporan je na prašinu i vodu do 1 m dubine u maksimalnom trajanju od 30 minuta.  

Iznenađenje je da dolazi sa samo jednom kamerom od 12 MP koja može snimati 4K 60 fps video. 

Još uvijek se ne zna kakva će biti baterija niti koliko će imat RAM-a, ali se zna da će zaslon biti dijagonale 4.7’’ sa Retina HD Display (najmanje 326 pixela po inču) obrubljen na gornjem i donjem dijelu, kao što je to bilo na starim iPhone modelima iz 2016. godine.  

Iako se iPhone predstavlja da uvijek daje najviše, ovaj put je dao četverokutni ekran od 4,7’’ (što zapravo i dosta Android korisnika želi) i 5W punjač.  

Ne zna se kada će se moći nabaviti kod nas, a prodaja na američkom tlu počinje za 2 dana, i najjeftiniji model od 64 GB moći će se nabavit za 399 američkih dolara. Valja istaknuti da će cijena uređaja u Hrvatskoj, po dobrom starom običaju, ipak biti značajno viša. Nijemci navode kako će se cijena na njihovom tržištu kretati od 479€  do 649€, ovisno o memoriji uređaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga:
Možda te zanima