fbpx
Select Page

Zvučnik vanserijskih performansi i nesvakidašnjeg dizajna: Harman Kardon Aura Studio 2

by | 21.05.20.

Zvučnik jedinstvenog izgleda koji kombinira ambijentalnu rasvjetu s nevjerojatno kvalitetnim Hi-Fi zvukom.

Proizvođač audio opreme Harman Kardon sa sjedištem u Stamfordu, Saveznoj državi Connecticut, dio je Harman International Industries koji je pak sastavnica globalno poznate južnokorejske firme Samsung Electronics.  Osnovali su ga davne 1953. godine Sidney Harman i Bernard Kardon.

Harman Kardon poznat je po kućnoj i audio opremi za automobile i od samog su početka vjerni zagovornici high fidelity zvuka (reprodukcija zvuka visoke kvalitete). Proizvodili su i još uvijek proizvode audio opremu za automobile za nevjerojatan broj poznatih marki kao što su Audi, BMW, Land Rover, Mercedes-Benz, MG Rover, Volvo, Buick, Kia, MINI, Saab, Harley-Davidson, Chrysler, Alfa Romeo, Dodge, Jeep, Ram, Daihatsu, Toyota, Honda, Jaguar, Suzuki, Mitsubishi, Nissan, Subaru i Tata Motors.

HARMAN KARDON AURA STUDIO 2

HARMAN KARDON AURA STUDIO II je zvučnik jedinstvenog izgleda koji kombinira moderan dizajn i ambijentalnu rasvjetu s nevjerojatno kvalitetnim Hi-Fi zvukom kao stvorenim za audiofile. Zbog posebnog dizajna, zvuk se širi u svim smjerovima. Sam zvuk je toliko kvalitetan da ga možete uspoređivati s uređajima dvostruko veće cijene. Od cijelog iskustva zvuka istaknuli bismo bas, koji je apsolutno moćan i kvalitetan. Kad smo pojačali zvučnik na najjače, bakici na najvišem katu zgrade sigurno se  treslo zubalo.

Glavna manjkavost ovog modela je to što ne podržava Wi-Fi spajanje, već samo AUX i Bluetooth.

Zanimljivost je da ako u prostoriji imate dva ovakva zvučnika možete ih upariti pa će tako upareni kroz Harman Dual Sound zvuk biti još moćniji. 

MOGUĆE MANJKAVOSTI

Velik broj korisnika prijavio je lošu sigurnost zvučnika, jer se drugi ljudi mogu spojiti na njega bez puno truda. Pripazite ako imate susjede voljne zafrkancije − vjerojatno ćete imati problema.

Isto tako, zvučnik je teško čistiti zbog oblika kupole i kanala koji prolaze kroz središte zvučnika, a tu posebice treba uzeti u obzir statički elektricitet. No, tome lako možete doskočiti nabavkom silikonskog poklopca s Amazona.

PUNE SPECIFIKACIJE

Napajanje: 19VDC, 3A

Potrošnja snage: 57W max, <0.5W eco-standby mod

Transduceri: 4.5” (112mm) za dubokotonac, 6 x 1.5” (40mm) za visokotonac

Snaga pojačala: 1 x 30W + 2 x 15W

Frekvencijski raspon: 50Hz – 20kHz

Omjer signal-šum: 80dB na 30W (dubokotonac), 80dB @15W (visokotonac)

Bluetooth transmiter frekvencijski raspon: 2.402 – 2.480GHz

Bluetooth transmiter maksimalna snaga: 10dBm

Na službenim stranicama naišli smo na najavu Aure 3 s kojom su, čini se, otklonili većinu mana koje ovaj zvučnik ima. Jedva čekamo novu inačicu!

Aura Studio 2 može se nabaviti u Hrvatskoj za nešto više od dvije tisuće kuna. 

Izvori: Wikipedia, eu.harmankardon.com

Foto: Amazon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga:
Možda te zanima