fbpx
Select Page

Bluetooth pametni lokot upravljan putem aplikacije

by | 08.09.20.

Master Lock 4401 DLH može se vrlo lako kontrolirati mobitelom i omogućuje davanje pristupa drugoj osobi, ali to će vas prilično koštati.

Proizvođač tvrdi da se njihov pametni lokot Master Lock 4401 DLH može koristiti u svim vremenskim uvjetima, a kontrolira se putem bluetootha i mobilne aplikacije. Čvrsto i robusno kućište prekriveno je gumom i ima nešto duži vrat koji može obuhvatiti više od klasičnog lokota.  

Cijena je visoka (vidi niže), ali možda bi mogla biti opravdana time što možete dijeliti lokot s više osoba. To bi u određenim situacijama moglo biti korisno. Na primjer kod zaključavanja zajedničkih spremišta, ormarića u teretani i sl.

DIZAJN

Lokot ima vodootprni zaštitni poklopac koji štiti uređaj od vanjskih utjecaja, tako da ne morate brinuti oko vode i korozije. Na prednjoj strani je okrugla LEDica osjetljiva na dodir koja može svijetliti u plavoj, bijeloj, crvenoj ili zelenoj  boji − ovisno o tome u kojem je statusu lokot.

Lokot koristi CR2 bateriju koja se može nabaviti za 20ak kuna.

APLIKACIJA

Master Lock aplikacija vrlo je jednostavna i intuitivna, a sučelje se svodi na spomenute boje. Upute je bilo lako slijediti, a zaključavanje i zatvaranje može se svesti na automatiku kroz 5 minuta nakon što e-mailom registrirate i potvrdite lokot u Master Lock sustavu.

Aplikacija nije komplicirana: kada je lokot zaključan, cijeli zaslon telefona postaje plav i velikim slovima piše: zaključano (LOCKED). Nakon što otključate lokot, zaslon poprima zelenu boju i zatim piše otključano (UNLOCKED). Za ovo nije potreban fakultet, bome ni državni ispit.

Otvaranje brave je mačji kašalj. Samo dodirnite touchpad dok je vaš telefon u dometu Bluetooth signala i brava će se otvoriti, dok će LED na dodirnoj ploči promijeniti boju u zeleno. Možete odabrati i dvostupanjsku metodu otključavanja koja zahtijeva upotrebu dodirne ploče na lokotu i zatim dodatno otključavanje na samom telefonu.

KORISNE MOGUĆNOSTI

Izuzetno korisna mogućnost aplikacije je automatsko blokiranje. Ako slučajno otključate lokot, aplikacija će automatski ponovno zatvoriti lokot nakon 5 sekundi.

Još jedna odlična mogućnost je locker mode, korisna kad želite zaključati telefon u ormariću u teretani ili negdje drugdje. Locker mode uključuje način zaključavanja samo putem lokota i svodi se na direkcionalne komande (gore, dolje, lijevo i desno). Početni kod s kojim lokot dolazi ima sedam (7) naredbi. Možete promijeniti početni password, ali on uvijek mora sadržavati sedam naredbi.

DIJELJENJE LOKOTA

Pristup lokotu možete dijeliti e-mailom. Kôd možete poslati bilo kome i ograničiti pristup kad poželite. To se također može opozvati u bilo kojem trenutku.

Aplikacija vodi detaljan log kad je lokot zaključan ili otključan i tko ga je zaključao. Ovo je posebno korisno ako ste pristupne kodove podijelili s više osoba.

Opravdava li cijena sve ove mogućnosti i dalje ostaje pod upitnikom. Za onoga tko voli gadgete i ako k tome ima oko 1.150 kuna viška, ovo je najbolji izbor. 

Master Lock nudi još jednu verziju lokota samo za unutarnju uporabu i ta je nešto jeftinija − 900 kuna.

Jedna od video recenzija niže

Izvor: tomsguide.com

Foto: Screenz

Sviđa ti se članak? Podijeli ga:
Možda te zanima